SKŁADNIKI
2 kg dyni
3 duże marchewki
5 obranych ziemniaków
cebula
kawałek imbiru
poł puszki mleczka kokosowego
przyprawy
sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, czosnek granulowany
WYKONANIE
1. Dynie obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki i kroimy na kawałki. Dynia po obraniu miała prawie 2kg.
2. Marchewki, ziemniaki i cebule obieramy i kroimy w wiekszą kostkę.
3. Do garnka wkładamy pokrojone warzywa, zalewamy 1,5-2l wody zależy czy wolicie rzadszą czy gęściejszą zupę, solimy i gotujemy ok. 30 minut pod przykryciem, do miękkości.
4. Pod koniec gotowania dodajemy obrany i rozdrobniony imbir i mleczko kokosowe.
5. Zupę rozdrabniamy na jednolitą masę, doprawiamy przed podaniem wedle uznania.
SMACZNEGO :D
Komentarze
Prześlij komentarz