SKŁADNIKI
400g dynii
1 paczka budyniu waniliowego
200g kaszy jaglanej
500g serka homogenizowanego naturalnego lub z wiaderka
2 duże jajka
4 łyżki dowolnego słodzidła (u mnie cukier trzcinowy)
2 miarki odżywki białkowej karmelowej
(można zastąpić i dodać troszkę więcej cukru i aromat)
WYKONANIE
1. Dynie obrać ze skóry, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości.
2. Surową kaszę jaglaną płuczemy na sitku, następnie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Ser blendujemy z jajkami i cukrem. Do masy dodajemy po łyżce wystudzonej kaszy jaglanej i blendujemy na mus. Na koniec dodajemy ugotowaną dynię,odżywkę białkową i budyń.
Wszystko blendujemy, aż masa będzie jednolita bez grudek.
4. Masę przelewamy do foremki (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia,
5. Pieczemy w 170 stopniach C przez ok 1h.
6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia.
SMACZNEGO! :D
Komentarze
Prześlij komentarz