SKŁADNIKI (6 babeczek)
1 puszka czerwonej fasoli
2 banany
3 łyżki kakao
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
1/2 szklanki namoczonych daktyli
2 jajka
łyżka miodu
dodatki dowolne ja dałam do środka pół szklanki żurawiny i 3 kostki pokruszonej gorzkiej czekolady, ale można też orzechy, rodzynki co tylko chcemy :)
Polewa
50g gorzkiej/mlecznej czekolady
3 łyżki mleka
WYKONANIE
1. Fasole odsączamy na sitku i płuczemy wodą
2. Wszystkie składniki (oprócz żurawiny i czekolady) wkładamy do miski i blendujemy na gładką masę
3. Jak masa będzie już gładka to dodajemy żurawinę, pokruszoną czekoladę i łyżką mieszamy
4. Wylewamy masę do foremek
5. Pieczemy w piekarniku 180 stopni C 30-40 minut.
Polewa
Bierzemy garnuszek, wkładamy do niego czekoladę i 3 łyżki mleka, czekamy aż czekolada się rozpuści jeśli masa będzie za gęsta to dodajemy jeszcze troszkę mleka. Mieszamy. Jak masa będzie płynna, to polewamy nią nasze babeczki!! Dowolnie dekorujemy i gotowe :)
SMACZNEGO!! :)
To musi być smaczniutkie.
OdpowiedzUsuń