Hejka! Zrobiłam małą przekąskę, ciasteczka mocno owsiane z dodatkiem brzoskwiń i banana, które dodają słodkości. Są mięciutkie i przyjemne. Idealne jako przekąska do szkoły, pracy jak i w domu do kawki lub herbatki. Możecie dodać także posiekane orzechy, żurawinę lub posiekaną gorzką czekoladę. Co tylko chcecie. Spróbujcie, a nie pożałujecie! :) Buziaki!!
SKŁADNIKI (na 16 ciastek)
2 szklanki płatków owsianych
2 jajka
1 duży banan
2 jajka
1 duży banan
3 brzoskwinie
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao
2 łyżki kakao
dodatki kilka migdałów i suszonych moreli, rodzynki
PRZYGOTOWANIE
1. Płatki owsiane wsypujemy do miski, następnie dodajemy banana i brzoskwinie ze skórką, bez pestki.
2. Dodajemy pozostałe składniki jajka, cynamon i miód, wszystko razem blendujemy aż będzie spójna masa.
3. Masę dzielę na pół i do jednej części dodaje kakao, dokładnie mieszam.
4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta, formując na takie, jakiej wielkości chcemy.
5. Ciastka posypujemy pokrojonymi suszonymi morelami i posiekanymi kawałkami migdałów, rodzynkami.
6. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C i pieczemy ciastka ok. 20 minut.
SMACZNEGO! :)
PRZYGOTOWANIE
1. Płatki owsiane wsypujemy do miski, następnie dodajemy banana i brzoskwinie ze skórką, bez pestki.
2. Dodajemy pozostałe składniki jajka, cynamon i miód, wszystko razem blendujemy aż będzie spójna masa.
3. Masę dzielę na pół i do jednej części dodaje kakao, dokładnie mieszam.
4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta, formując na takie, jakiej wielkości chcemy.
5. Ciastka posypujemy pokrojonymi suszonymi morelami i posiekanymi kawałkami migdałów, rodzynkami.
6. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C i pieczemy ciastka ok. 20 minut.
SMACZNEGO! :)
Komentarze
Prześlij komentarz