Coś pysznego dla smakoszy kokosu!! Polecam wypróbować! Uwaga, bo uzależniają :D
SKŁADNIKI
Puszka mleczka kokosowego (tylko stała część)
4 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżki cukru pudru z ksylitolu
POLEWA
1 łyżka mleczka kokosowego
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cukru pudru
WYKONANIE
1. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni, aż się zarumienią.
2. Stałą część mleczka kokosowego ubijamy kilka minut mikserem.
3. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
4. Masę przelewamy do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.
5. Po wyjęciu lodów trzeba odczekać chwilę, bo są twarde.
POLEWA
1. Wlewamy do garnka łyżkę mleka kokosowego, kakao i cukier, gotujemy przez chwilę i dokłądnie mieszamy, tak żeby nie było grudek.
SMACZNEGO! :D
Komentarze
Prześlij komentarz