Omlecik idealny na śniadanie, drugie śniadanie albo podwieczorek. Jest taki pyszny, że mogłabym go jeść codziennie.
Sycący, zdrowy, puszysty, a w dodatku bardzo łatwy w przygotowaniu.
Sycący, zdrowy, puszysty, a w dodatku bardzo łatwy w przygotowaniu.
Zachęcam do spróbowania :)
SKŁADNIKI
2 jajka
2 łyżki płatków jaglanych
2 lyżki dowolnej mąki (u mnie ryżowa)
1-2 łyżki maślanki
cynamon
szczypta proszku do pieczenia
opcjonalnie słodzidło (cukier,miód)
dowolne dodatki
WYKONANIE
1. Rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju kokosowego
1. Żółtka oddzielamy od białek.
2. Białka ubijamy (ze szczyptą soli) w osobnej misce na sztywną pianę.
3. Do ubitych białek dodajemy resztę składników i miksujemy przez chwilę.
4. Powstałą masę wylewamy na rozgrzaną patelnie.
5. Smażymy na wolnym ogniu, z obu stron.
6. Przekładamy na talerz, podajemy, dekorujemy i jemy :D Najlepiej smakuje z owocami :D
SMACZNEGO! :D
Komentarze
Prześlij komentarz