SKŁADNIKI
SPÓD
1 szklanka mąki kokosowej
2 jajka
3 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki cukru kokosowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu migdałowego
NADZIENIE
1 kg jabłek
cynamon
cukier kokosowy/ksylitol
dodatkowo budyń waniliowy (można zrobić samemu, ja użyłam z paczki)
KRUSZONKA
4 łyżki mąki kokosowej
1 jajko
1-2 łyżki cukru kokosowego/ksylitolu
1 łyżka oleju kokosowego
WYKONANIE
SPÓD
Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki, w tym czasie robimy nadzienie.
NADZIENIE
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na suchej patelni, aż puszczą soki. Dodajemy cukier oraz cynamon.
BUDYŃ
Gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
1. Formę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy schłodzonym ciastem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach C.
2. Następnie układamy usmażone jabłka, wylewamy budyń i posypujemy kruszonką.
3. Całość pieczemy jeszcze przez 20 minut.
Inspiracja: ewelina880222 (IG)
SMACZNEGO!! :)
Komentarze
Prześlij komentarz